Αρχική σελίδα » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

18.06.2017

Συνάντηση - συζήτηση με ΠΟΣΔΕΠ στη Φιλοσοφική Σχολή, 27/6/2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν περάσει ένας μήνας από την ψήφιση του νέου νόμου για τα «ειδικά μισθολόγια», με τον οποίο καθιερώνεται πλέον ένα απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο μισθών για τους Πανεπιστημιακούς, λήγει η διαβούλευση και φαίνεται ότι θα οδεύσει προς ψήφιση και το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο δεν λύνει, αλλά προσθέτει προβλήματα στα υπάρχοντα.

Η αντίδραση του ΔΣ για το μισθολογικό ήταν άμεση και καλέσαμε και την ΠΟΣΔΕΠ να αντιδράσει αποφασιστικά και χωρίς χρονοτριβή. Δυστυχώς η Ομοσπονδία δεν έδειξε την αποφασιστικότητα που περιμέναμε και προτίμησε να ξεκινήσει με ήπιες μορφές αντίδρασης (συνέντευξη τύπου, επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών) και να επανεξετάσει την στάση της τον Σεπτέμβριο. Ως ΔΣ συμφωνούμε με τις εν λόγω ενέργειες, αλλά δεν πιστεύουμε καθόλου ότι αρκούν για να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.
Για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στην ανώτατη εκπαίδευση, το ΔΣ θα εκδώσει εντός των ημερών αναλυτική ανακοίνωση (θα τη βρείτε στον φάκελο DEP). Μια γενική, πάντως, παρατήρηση είναι ότι και αυτό χαρακτηρίζεται από έλλειψη σεβασμού προς το Πανεπιστήμιο και τους Πανεπιστημιακούς, όπως και ο νόμος για τα μισθολογικά.

Το ΔΣ πιστεύει ότι μέσα σε αυτή την κατάσταση πρέπει να είμαστε όλοι ενήμεροι για τις εξελίξεις και σε εγρήγορση, γιατί έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το Πανεπιστήμιο και το λειτούργημά μας.
Με τις σκέψεις αυτές το ΔΣ αποδέχτηκε πρόταση της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ να οργανωθεί στη Σχολή μας μια συνάντηση - συζήτηση για τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου με πρώτο και κύριο το μισθολογικό. Η συζήτηση θα γίνει την Τρίτη, 27 Ιουνίου, στις 12:30 στην αίθουσα 421 της Σχολής μας. Η ΠΟΣΔΕΠ θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρό της και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενώ από την πλευρά μας θα είναι το ΔΣ και ελπίζουμε ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι. (Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς "ταμειακά εντάξει" για να πάρει μέρος στη συζήτηση!).

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Παρακαλώ πολύ, συνάδελφοι, ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ! Στη σημερινή συγκυρία χρειάζεται περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά να αφιερώσουμε μία-δύο ώρες στην κοινή αυτή υπόθεση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Καραδήμας